Adventure

Adventure (eng),

 

značenje riječi:  avantura, događaj, dogodovština, doživljaj, doživljavanje, izvrći se, odvažiti se, opasan poduhvat , opasan pothvat, pustolovina, pustolovni pothvat, putovanje, slučaj, smion pothvat, spekulacija, usuditi se.

 

 

 

Naša avantura nije samo smještaj ili turistički izlet. Objekt je svojom veličinom prilagođen izgradnji tima i između ostalog je  namjenjen tvrtkama kao i svima drugima  koji žele kroz timski rad ostvariti prednosti kojima zajednički rad i skupni rezultati nadmašuju zbroj pojedinačnih. Ostvarite efekte timskog potencijala i sinergije te iznjedrite za svoj team vještine, iskustva i disciplinu koja vode do pobjede .Bussines je utakmica, a svijet voli pobjednike!

Što ćete postići:

-  višu razinu komunikacije i interakcije među zaposlenicima u poduzeću ili  interesnoj grupi

-  osnaživanje kreativnih i inventivnih postupaka u timskom radu

-  razvijanje timskog duha u radnoj sredini

-  jačanje samopouzdanja i razvijanje samoinicijative

-  oslobađanje od stresa kroz fizičku aktivnost i uzbuđenje

-  druženje, rekreacija i zabava

-  stvaranje osjećaja zajedništva i pripadnosti grupi

Svrha je razvoj poželjnih karakteristika pojedinca ili tima, smanjivanje akumuliranog stresa, poboljšanje komunikacije između uposlenika pod stresom, upravljanje konfliktnim situacijama, jačanje timskog duha i samopouzdanja, preuzimanje rizika i odgovornosti, planiranje - upravljanje promjenama, donošenje odluka, kreativno rješavanje problema.

AVANTURA MOŽE POČETI!!

 

Nudimo vam organizaciju:
 

Kanuing

  

 

Opis plovidbe
Nakon ukrcaja izlet započinje veslanjem nizvodno od Dvora ..... Obići ćemo mjesta bivših mlinova, pilana na Uni.  Mnogi otoci i ade, sedrene barijere i prolazi uz široku i razigranu  maticu pratit će nas cijelo vrijeme puta.
Ponesite čvrste sandale, tenisice ili sličnu sportsku obuću, majicu, kupaći kostim, kremu za sunčanje, piće za osvježenje. Neobavezno – kapa, foto aparat, ručnik; za hladnijeg vremena majicu dugih rukava. Ako nosite naočale privežite ih uzicom ili sličnim. Organizatori putovanja ne odgovaraju za izgubljene, oštećene ili nestale stvari. Rijeka je ljeti  bistra i topla, tako da je u riječnim uvalama i otokama gdje radimo pauze, moguće kupanje i uživanje u masažama na slapovima.
Neophodno je da sudionici znaju plivati i da se pridržavaju uputa vodiča-skipera kako ne bi u opasnost doveli sebe i suputnike. Skiper ima obvezu i pravo da ne dozvoli ukrcavanje u čamac osobama za koje je procijenio da su pod utjecajem alkohola ili narkotika.

 

 

Paintball

 

 

Tražite zabavu i izazov? Želite osjetiti ultimativnu navalu adrenalina u napetoj, taktičkoj igri?  Paintball je jedan od najuzbudljivijih "ekstremnih" sportova u svijetu kojeg igraju milijuni muškaraca i žena svih starosnih skupina i životnih stilova. Dok pokušavate izvršiti zadatak, istovremeno nastojite eliminirati igrače protivničkog tima gađajući ih kuglicama s bojom koje se ispaljuju iz paintball markera (puške). Razmišljanje, odlučnost i brzo reagiranje kvalitete su potrebne za pobjedu.

 

 

Streličarstvo

 

 

„ Umjetnost streličarstva je potpuno prevladavanje duševnog nad tjelesnom tehnikom. Osjećaj jedinstva s lukom,strelicom i metom- nježno strujanje podsvjesnog prema točno određenom trenutku savršenstva i više od toga.Deset tisuća strelica umom raspoređenih u meti i odapetih jedna po jedna, postepeno i promišljeno, stvara sposobnosti  iznad očekivanih osobnih mogućnosti.“

                                                                                                        Lide Hadas

Pronađite Robin Hooda u sebi, umirite ruku, naciljajte, odapnite strijelu i pogodite metu.
Kao i svi sportovi, streličarstvo pozitivno djeluje na psihičko i fizičko zdravlje čovjeka.
Nema većeg zadovoljstva od timskog natjecanja u streličarstvu. Uz to, nema starosnog ograničenja.

Igrači će biti upoznati sa osnovama streličarstva te će naučiti tehnike rukovanja sa lukom i tehnikom nišanjenja i ispucavanja u metu.

Nakon toga će biti organiziran turnir u streličarstvu sa bodovanjem.

 

 

 

Lov i ribolov

 

 

 

Ribolovni turizam ima veliki razvojni potencijal grada Hrvatske Kostajnice. Rijeka Una bogata je ribom, a obnavlja se i područje Ribnjaka, gdje bi novouređeno riblje mrijestilište olakšalo poribljavanje Une autohtonim ribljim vrstama (mladica, štuka, som, smuđ, kečiga).
Članovi ŠRU Una aktivno se bave razvojem sportskih aktivnosti djece i mladeži s ciljem očuvanja prirodnih vrijednosti vodotoka, te životinjskog i biljnog svijeta ove jedinstvene rijeke.
CIJENA dnevne dozvole iznosi 60,00 kn i može se nabaviti u caffe baru „Una“.

 

 

 

OSTALO:

 

 

Hrvatska Kostajnica je kao  stvorena za sve vrste aktivnog i pasivnog odmora. Nudimo Vam slijedeći izbor:

 

PJEŠAČKO-PLANINARSKA STAZA „Gordan Lederer“ polazi od tzv."trećeg mosta" kroz kesten šumu, preko Čukura , Tirola i završava na obližnjem Izletištu Djed.

BICIKLISTIČKA STAZA vodi kroz grad preko prigradskih naselja ( Rosulje, Utolica, Rausovac , Selište ) i vraća se u dva smjera – teža ruta (zbog visinskih razlika)  ide preko Tirola, a lakša iz Selišta ravno prema gradu.

 

KUPANJE:

Svaka ada može biti vaša plaža!   Najveća Otoka nudi  i ostale sadržaje za aktivan odmor

 

 

 

 

ŠTO JE ZNAČENJE RIJEČI "DOKOLICA":

 

„Dok je besposlica vrijeme u kojem je čovjek slobodan od posla ili rada kao prisilne djelatnosti, dokolica je naprotiv vrijeme u kojem je čovjek slobodan za neposredno djelatno ostvarenje, za igru, za stvaralaštvo. Pa ako je slobodno vrijeme zapravo vrijeme slobode, a najbolji su izraz slobode upravo igra i stvaralaštvo, onda je bit slobodnog vremena dostignuta tek u dokolici, dok je to besposlica tek uvjetno.

Budući da je osobnost u svojoj biti sloboda, odnosno da je tek samoosvještena sloboda osobnost, to je dokolica nužna pretpostavka razvitka osobnosti, ili još bolje dokolica je slobodno vrijeme upravo zato što je vrijeme razvitka osobnosti“.

 

           Milan Polić

 

Powered by CouchCMS